Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Små forsyningsselskaber opsamles nu i klynger for sidenhen at sælges til kapitalfonde.

 

Fra at være små andelsejede forsyningsselskabe står forbrugerne pludselig i den situation , at deres elselskab er blevet en pengemaskine for nye ejere, der malker koen .

Umærkeligt skifter andelseje ud med fussion mellem lokale forsyningsselskaber . Så fra en årlig generalforsamling indkaldes der nu til generalforsamling af aktionærer. Og vupti , så indkaldes der ikke mere, for nu ejes det hele af halvstore lokale konglomerater .

Stordrift giver billigere strøm er ofte udmeldingen, men fakta er at stordrift sænker service niveauet og øger egenbetalingen. Nu kommer der ikke en elektrikker med det samme , når du efter 40 i telefonkøen har anmeldt en skade eller uregelmæssighed. Nu må du vente til det er din tur , med mindre der betales ekstra .Og betaler du ikke din regning promte, så falder der bøder, ja sogar lukning af din nettilslutning. Og det koster 5000 kroner , at få lukket op igen.

Ja, det sker ikke for mig ! siger , du , men det sker tilsyneladende oftere og oftere i de nye store selskaber. For der skal tjenes penge, vel at mærke penge på dig.

Helt i den liberale tankegang, så drives elværkerners forsyningsselskaber efter helt andre normer end i de gode gamle dage, da andelsejet tog stille og roligt på det hele.

Nu er du blevet en "dubiøs debitor" hvis ikke betaling og afregning falder nøjagtig til tiden.

Og nogengange er det endda bankernes betalingsservice der får lukket din elfobindelse.

Men det bliver værre endnu.

Ligesom i har set Staten under Fogh Rasmussen nationaliserede elværkerne og samlede det hele i DONG , der siden hæmningsløst har solgt ud af fædrelandets infrastruktur. Så vil i se forsyningsselskaberne , der ejer alle transformatorer og master i dit område fusionere sig til større og større enheder. Selv kommuneale elværker er opsamlet i fussions klynger.

Og snart vil vi se dethele bliver solgt til pengetanke. her og hisset.

Vores nationale forsyningsnet ændrer struktur. Det der blev skabt i samarbejde omkring små elværker er nu noget der styres og udbyttes helt andre steder fra.

Eneste mulighed for løsrivelse vil være decentralisering og selvforsyning.

Men det løb er nok også kørt.

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen