Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Er varmeveksleren lige så varm som varmebeholderen overføres der ingen energi.

 

En varmeveksler eller indbygget spiral i solfangerlagertanken har et problem, når temperaturen i begge sider er lige høj. Der flyttes først energi nå der er temperatur forskel på de to væsker.

Så når lagertanken er 40 grader og solfangervæsken er 40 grader, så sker der ingenting.

Derfor er det meget smart med en differensstyring, hvor pumperne først cirkulerer når der er 5 graders forskel.

Det er også derfor at solfangerspiralen ligger i bunden af solfangerlagertanken, hvor det kolde vand kommer ind. Jo hurtigere differenstilstand, des hurtigere sker der en energioverførsel.

Det er lidt ligesom to vandværker på samme ledningssystem. Det værk der har den kraftigste pumpe trykker den anden pumpe tilbage og leverer til hele nettet.

Den side i vekslingen mellem koldt og varmt, der er mest varm vinder over den koldeste.Og varmen trykker nedad.

Så hvis man ikke stoppede for pumperne så ville varmen fra lagertanken om natten blive sendt tilbage til solfangerne. Men der stopper vi heldigvis cirkulationen.

Kun varme fra solfangerspiralen tillades når den er varm nok.

Vandretliggende beholdere (fjernvarme beholdere) giver ikke ret meget lagdeling og vandet bliver temmelig gennemsnitsvarmt. Hvorimod lodretstårende beholdere giver lagdeling med varmt i toppen og koldt i bunden. Så der hurtigere opnås differenstemperaturer.

Og dermed lagres mege energi i den lodrette beholder.

I solfangertanke med elektrisk dyppekoger (varmepatron) gælder det samme. Er dyppekogeren ligesåvarm som væsken overføres der ikke mere energi.

Dyppekogeren anbringes halvvejs oppe i tanken , så bunden stadig er kold.

Husk varmt vand stiger op , da det er lettere end koldt vand (tyngdekraften).

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen