Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Tyske Lumenion har udviklet et energilager efter et nyt koncept.

 

Et energilager bygget på stakkede stålplader skulle kunne lagre energi over lang tid.

Ideen er at opvarme stålpladerne med overskuds vindstrøm og siden hente energien ind med vand som katalysator. Vandet presses mellem stålpladerne og optager energien. Skriver EnergySupply online.

Stål har ligesom vand den egenskab, at det kan optage og afgive varme hurtigt.

Så er stålpladelagret varmt nok kan varmen hentes enten som damp eller varmt vand.

Ideen er at stålplade stakken opvarmes til op mod 650 grader. Og når der er behov for at tappe "batteriet" , så pumpes der vand ind.

Vand som damp kan da bruges i en dampturbine til elproduktion eller fjernvarme. Resten kan så anvendes til almindelige varmeformål.

Har man brug for mere kapacitet øges stålpladestakken bare.

Energilagret forventes at have en levetid på 40 år. Og det i modsætning til andre batteriformer der skal udskiftes oftere.

Der er her tale om et energilager i megawatt klassen. Så det er ikke for den enkle husinstallation.Hvor vi må nøjes med en vandbeholder og eller blybatterier.

Varme er i det hele taget svært at gemme over tid. Idet varmetabet hurtigt vil tømme lagret der ikke hele tiden tilføres ekstra kalorier. Og det er næsten ligegyldigt hvor godt det er isoleret.

Se også.

https://www.energy-supply.dk/article/view/632062/overskudsstrom_fra_vindmoller_kan_lagres_i_stal

https://ing.dk/artikel/overskudsstroem-danske-vindmoeller-kan-lagres-staal-221853

Ian

Dagens vits

Fru Hansen besøger sin mand i fængslet. - "Hvordan klarer du det så økonomisk", spørger manden bekymret. - "Jo, tak, det går da helt godt. Jeg har jo dusøren."
Nive info
Gå til toppen