Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Opfinderen af ild drømte nok ikke om at hans opfindelse fik global udbredelse.

 

Gode ideer bliver ofte mangedoblet meget hurtigt. Kun patenter bremser udviklingen i vores del af verden, mens andre klør på uden bremseklodser.

Har opfindelsen potentiale så vil den med tiden udvikle sig hvis ikke andre ideer i mellemtiden tager over.

I Danmark er mange opfindelser blevet forhindret og stoppet for sidenhen at blive udført af andre i udlandet. Her de sidste mange år kan vi se de mange forhindringer der er mod opstilling af vindmøller ,som et godt eksempel.

Man siger at der bag enhver opfindelse findes mindst 8 forskellige arnesteder på samme tid. Så dør en opfinder, så popper der snart en ny mand op med den samme ide. Ideer er tilsyneladende også afhængige af den tid de udvikles i.

Der findes også mange opfindelser der aldrig bliver til noget. Som evighedsmaskiner , flyvende tallerkner og flere. Ligesom man ikke kan løfte sig selv op ved håret.

Opfindelser skal følge fysikkens love. Også selv om der er gråzoner.

Og her sker der der tilsyneladende et kvantespring engang imellem. Eller som nogle kalder et paradimeskift. F.eks. da transistoren kom frem i 1957 og siden udkonkurrerede radiorøret.

Eller oliefyret der udkonkurrerede kul efter II Verdenskrig.

Eller jetfly der overtog lufthavet efter propelflyene.

Og nu hvor vedvarende energi overtager de traditionelle elproducenters domæne.

På det sidste ser vi elbiler vil udkonkurrere både diesel og benzin i transportsektoren.

Når en opfindelse først er gjort så afprøves den på alle mulige områder. Og snart ser vi små anlæg blive større og større år for år. Vindmøller begyndte med 2 meter lange vinger i 1973 . I dag kan man få 105 meter lange glas og kulfibervinger.

Spørgsmålet er "Hvor store kan de blive"? For alle maskiner har en maksimal størrelse.

Og de fleste kun en kortere brugs og levetid.

Særligt gode opfindelser udvikler sig og udvikles ude af kontrol.

Så vi har ikke set andet en begyndelsen til en udvikling.

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen