Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Danmark har underskrevet en aftale med Sydkorea om at udvikle vedvarende energianlæg.

 

Med ekspertice fra offshore vind har en række lande vist stor interesse for danske kow-how . Sidst har Sydkorea udviklet planer om 20 procent VE inden 2030 skriver ingeniøren online.

Og det er netop 2030 som mange lande nu satser på. Så man må forvente at efterspørgslen bliver så stor, at vi ikke kan producere anlæg nok. Det betyder nye fabrikker eller andre fabrikker i udlandet. Og så ved vi at den teknologi glider os af hænde. Og andre tager over.

Så om 10 år er Danmark ikke længere enestårende på markedet, men blot en producent blandt mange. I Asien er vi allerede udkonkurreret af store kinesiske selskaber, der kopiere dansk teknik.

Så vi kan ligesågodt ændre vores industriekspansion til et undervisningsforløb.

Teknikken bag de meget store offshore megamøller vil snart blive kopieret.

Og så er vi jo også interesserede i at andre reducerer CO2 fra elproduktionen.

Da damptogene kom frem for 300 år siden troede man også at englænderne kunne bevare kontrollen med og salg af lokomotiver. Det kunne man ikke. I dag produceres der ikke bare damptog, men alle mulige tog overalt i de lande der har lidt industri.

Hver teknik og teknologi har en tid i historiebogen.

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/danmark-skal-hjaelpe-sydkorea-med-vedvarende-energi-221590?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Den unge mand var indkaldt som vidne i en retssag, men bad sig fri, da han gerne ville kunne passe sit arbejde. Dommeren spurgte spydigt: "Tror De ikke, De kan undværes på kontoret de par dage?" Den unge mand: "Jo bestemt, men jeg er bange for, at chefen skal opdage, at jeg kan undværes.
Nive info
Gå til toppen