Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Leverandørerene til den nye højspændingslinie mellem Kassø og Frøslev er nu på plads. Skriver Energy Supply online.

Eagle højspændingsmasterne har afløst de gamle Donau Master , som tidligere blev brugt overalt.

Det er et ret betontårn af samme type som beton højspændings masterne i Tyskland. Hvor der er anbragt stålarme der bærer højspændingskablerne. Stålarmene er ligesom i V form løftet fra vandret.

Det giver samtidig mulighed for længere spænd mellem masterne. Og derudover højere spænding på kablerne. Donau masterne gik normalt op på 220 kilovolt (220.000 volt). De nye eagle master bærer snildt 400 kV (400.000 volt).

Hver ny mast måler 40 meter i højden og 30 meter i bredden. Og er tilsyneladende billiger at masseproducere. Det bliver det kinesisk ejede Titan Wind Energy A/S , der skal producere de 100 master ved Aabenraa. Hvoraf de tungere dele skal produceres i Varde. Mens de finere dele produceres i Kina.

Fundamentet bliver ikke støbt men opbygges på basis af nedrammede pæle. Lidt ligesom de store off-shore møller i Vesterhavet.

Se også

https://www.energy-supply.dk/article/view/620287/energinet_har_fundet_sin_masteleverandor

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen