Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Det er nu slut med selvforsyning af olie. For at dække forbruget går vi fra at være eksportør til importør af olie. Nordsøen tørrer langsomt ud.

 

De lettest tilgængelige oliereserver er nu pumpet op . Og resten kræver en masse ekstra for at udvinde.. Det koster ikke bare man masse ekstra , men men ændrer også hastigheden på olie flower.

Så vi får nu mindre olie op end landet forbruger. Og går derfor fra eksportør over selvforsyning til at blive importør af olie. Og det koster valuta.

Med hensyn til naturgassituationen , så er der gas i overskud de næste 10 til 15 år. Så ændres situationen også her, hvis ikke der findes nye energikilder.

Rørsystemet eller naturgasnettet vil være intakt mange år fremover. Så vi bliver afhængige af f.eks. russisk baturgas meget snart. Hvorfor det ikke er særlig intilligent at modsætte sig Nord Stream 2 projektet.

Nogle oliekilder har kun givet olie på grund at nye teknologier. Og flere af kilderne i Nordsøen er ret problematiske. Så hvis , der findes bedre metoder, så vil man måske ad åre kunne presse yderligere 30 procent op af brønde , der i dag ikke er rentable.

Imens stopper oliefesten fra 1960erne , hvor Mærsk vovede at bore hvor ingen andre havde boret før i den danske sokkel. Boringer til lands i Jylland og Nordsjælland gav dengang kun få dråber olie , selvom alle tegn på olie under kalk og kridt skulle være der.

Men det var langs en stor revne i undergrunden op gennem Nordsøen , at man fandt det sorte guld.

se også:

https://ing.dk/artikel/nu-slut-danmark-ikke-laengere-selvforsynende-med-olie-214129

Ian

Dagens vits

Sergenten inspicerede de værnepligtige, og stoppede ved en ung mand med meget langt hår. - De skulle have været klippet for meget længe siden! - Jamen, hr. sergent, det blev jeg skam også..?
Nive info
Gå til toppen