Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Appel.

Skriver Jyllands Posten med rimelig skepsis. Søndag den 12 august.

 

Med en energiplan, der vil halvere antallet af vindmøller fra omkring 3500 til 1750 over de kommende år, så hænger det slet ikke sammen med byggeriet af flere store udenlandske datacentre, der primært vil køre på vedvarende energi.

Rådgivningen i energiministeriet må være på hjeælpeskole niveau. For man kan udfra simple kalkulationer tilsyneladende slet ikke få energiproduktion og det kommende behov til at passe sammen.

I stedet for at halvere antallet af VE anlæg burde man fordoble kapaciteten og fordoble antallet af møller i samme periode, hvor der politisk søges mod en halvering.

Så hvor skal strømmen komme fra ? Er et reelt spørgsmål .Skal vi fremover udelukkende forsynes fra tyske og svenske kraftværker ? For med de nye annoncerede datacentre vil vi slet ikke kunne levere. Specielt fordi vi har solgt vore kulkraftværker til nedrivning og afvikling så vil der end ikke kunne etableres nogen dansk reservekapacitet.

Google

De havplacerede vindmølleparker kan naturligvis gi en masse , hvis det blæser. Og solcelleparker en masse når solen skinner om dagen og om sommeren. Men vi er nede i små procenter store dele af året.

Eneste løsning er flere VE anlæg på land og batteri back up/ pumpekraftværker.

Men det er slet ikke med i pakken over løsninger.

Facebook.

Kun den nye 8 sporede elektriske motorvej henover grænsen synes at være politikernes eneste halmstrå. Forudsat at tyskerne lukker op for linien.

For det er mange magawatt der fremover bliver brug for. Og her har man lagt de nye datacentre klods op ad den jyske hovedhøjspændingslinie. Fra grænsen til Viborg.

Appel bygger ved Viborg.

Facebook ved Odense.

Google ved Åbenrå.

Og Appel, Google og ukendt måske ved Fredericia, Åbenrå eller Esbjerg.

Trykket på elsystemet bliver enormt. Da forbruget på hvert datacenter er ligesåstort som produktionen fra et dansk kulfyret elværk.

Se links nedenfor:

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE10785486/hvor-skal-stroemmen-komme-fra/

http://www.iphonehacks.com/2017/07/apple-to-open-up-its-second-data-center-powered-by-renewable-energy-in-denmark.html

https://www.business.dk/digital/google-vil-ogsaa-bygge-ved-aabenraa

https://www.decentralized-energy.com/articles/2017/09/facebook-data-center-to-heat-danish-city.html

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen