Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 


En svensk reaktor og flere franske reaktorer er blevet lukket ned p.g.a. sommervarmen.


Når temperaturen på kølevandet går op over 25 grader, så kommer atomkraftværkerne i svare problemer. og så er der intet andet at gøre end at lukke anlæggene ned.

En atomreaktor opvarmer bl.a. vand til høje damptemperaturer, der trækker en dampturbine.
Der så trækker en generator (dynamo) . som er koblet på lysnettet.
Damptrykket fra det kogende vand omdannes med andre ord til elektricitet.

I et almindeligt elværk opvarmer man vand med kul eller naturgas. Så elektricitet skabes via en serie af processer. Det brugte vand køles så ned og kan igen koge ved tilførsel af energi.

Af sommernens nedbrud på grund af for varmt kølevand i franske floder og Kattegat udfor Ringhals, kan man drage den slutning, at elkraftanlæg bør anbringes ved meget og dybt vand.
Eller kunne hente koldt bundvand ud af et stort område.

Forsvinder al elektricitet i de kommende varme somre, så står vi ikke godt rustet. Svenskerne forsøger nu at opstarte et gammelt kulkraftværk ved Karlshamn.
Så det gælder åbenbart om at lægge de gamle anlæg i mølpose til krisetider. Og ikke lade produkthandlere skrotte reserven.

Ian

 

 

 

https://ing.dk/artikel/varmt-havvand-lukker-svensk-atomreaktor-213576

 

 

 

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen