Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Mærsks udmelding om at satse millioner i geothermisk fjernvarme vil kunne strække de sparsomme biobrændstoffer der bliver til rådighed i år.

 

Geothermi der fungerer godt i Tyskland vil uden overdrivelse kunne etableres i Danmark. Det er kun et spørgsamål om politisk velvilje og deltagelse med risikovillig kapital.

For det er nede i dybden man skal finde de stabile varmekilder.

Og til disse projekter har der indtil nu kun været en slap politisk interesse.

Anden mulighed til erstatning for manglende biobrændstof (halm , pellets og flis) var hvis man gennemførte en ordning om af overskudselektricitet ikke blev foræret væk til udlandet, men brugt på de små fjernvarmeværker der allerede har højspændings dyppekoger anlæg.

Men sålænge staten pålægger al elektricitet med moms og afgifter , så sker det ikke.

Omlægning til varmepumper er ikke en energibesparelse men kun omlægning fra privat varme til varme fra elværker. Så her er der umiddelbart ingenting at hente.

Den 20 oktober begynder fyringssæconen. Og hvis der var power i energiministeriet, så skete der snart noget.

Men vi må nok se i øjnene,at befolkningens store udgifter på den kommende varmeregning, den skider man på.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen