Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Thy Mølle

Støtten til små møller afvikles i følge den nye energiaftale allerede fra 2020.

 

Den positive afregning for solgt strøm til nettet fra husstandsmøller er tilsyneladende ofret i det nye energiforlig. Hvor man får et tilskud på 96 til 136 øre oveni elprisen .Alt efter om møllen er under 10 kW eller mellem 10 kW og 25 kW.

Private vindmøller i baghaven , der går via egen installation, kan dække en del af egetforbruget.

Resten sælges ud på nellet. Det afvikles nu.

Politikerne ønsker store effektive vindmøller primært på havet. Hvorfor private får det vanskeligt i den konkurrence. Samtidig ønsker man at afvikle møllerne på land. Og det selvom en landplacering er 30 procent billigere.

Så den nye grønne omstilling til havmølleparker tilgodeseer kun meget store investorer. Og det er jo nok ikke det som man vælger politikerne efter.

De få producenter af husstandsmøller må nu se sig om efter andre markeder , for det bliver nærmest umuligt at leve af nichen nu. Også selvom husstandsmøller samkøres med varmepumper.

Kun 100 procent selvforsyning har fortsat en mulighed. Men det kræver investering i en større batteribank og en inverter. Udover en varmepumpe.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/610756/energiaftale_betyder_stop_for_stotte_til_husstandsmoller

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen