Fra at byde Solid Wind Power velkommen drejer Lemvig kommune 180 grader rundt.

 

Solid Wind Power, der har fået en eksportordre på 800 husstandsmøller til Japan i hus, har brug for et test anlæg i særligt hårde vindomgivelser. De søgte derfor Thyborøn Havn om at opstille 2 mindre forsøgsmøller på havnens sydligste opfyldning.

Thyborøn Havn var positive. Og Lemvig kommune havde ingen indvendinger. Dog skulle planerne først i Teknisk Udvalg. Her var der en meromsætning på mange millioner "gratis" på vej til Thyborøn. For udover fundamenter skulle der en masse teknikkere indover.

Fra den ene time til den næste ændrede Lemvig Kommune tilsyneladende attitude. Og pludselig kunne man ikke tillade Solid Wind Powers teststation for husstandsmøller i Thyborøn.

Husstandsmøller er i den grad blevet saboteret de sidste år. Så flere firmaer er inde i svare økonomiske problemer . De der overlever har fået større eksportordre. Og det er tilsyneladende det som myndighederne nu også går imod.

Lemvig kommune er åbenbart blevet banket på plads ovenfra !

Statens teststationer i Hovsøre og Frøstrup afprøver ikke husstandsmøller. Og hvis de ville, så er der ikke plads mange år frem. Andre testfaciliteter i Thy må kun teste møller op til 25 meter.

Henvendelsen til Thyborøn glaldt møller op til en tophøjde på 50 meter. Møller der kunne indpasses på det japanske marked.

Nu må man beklageligvis nok flytte fokus til Schleswig -Holsten.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/610268/testsite_til_husstandsvind_skrinlaegges

Ian