Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Korn på marken , absorber på taget,solceller på rammer ,træer i skoven og skyer på himlen optager alle solenergi på hver deres måde.

 

Græs , ærter og korn på marken vokser op med energi fra solen og der skabes udaf vand og luftens kultveilte tørstof og proteiner , der kan spises af dyr og mennesker eller simpelthen brændes af. Så frigives energien igen.

Raps og ryps marker udvikler oliefrø , der kan bruges til margarine eller dieselolie. Solens energi bliver til planteolie. Og på samme måde udvikler træer og skove tonsvis af kilo ved , der kan blive til nyttetræ og brænde.

Hvad mange ikke tænker på er at skyer er fordampet vanddamp , der indeholder energi.

Så meget at varmepumper kan drive et energioverskud frem. Fordampningen der bruger varme returnerer varmen når vandet kondenceres til dråber.

Hele vores vejrsystem drives med skydannelse , højtryk og lavtryk , og vindsystemer af solenergien.

Vi kunne sikkert få meget mere energi ned ril vore varmepumper , hvis vi indfangede skyer i 500 metrs højde. Men det hører fremtiden til.

Alt omkring dig er i princippet solfanger. Det gælder blot om at opsamle den akkumulerede energi .

Sår når man har jordvarme hentes energien i jordskorpen. Og har man luft til vand , så hentes energien udaf luftens fugtighed.

Mange troer at med vindmøller ,solfangere, solpaneler og varmepumper er man nået til de endelige muligheder. Men ligesom dampeksprestog i 1930erne ikke var slutresultatet , så står vi foran en masse nye muligheder.

VE innovationen har kun været aktiv siden 1973. Og det er kun 45 år.

Ian

Dagens vits

Direktøren søgte en ny privatchauffør og Arbejdsformidlingen sendte en pæn ung mand.
Nive info
Gå til toppen