Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Store arealer med fjernvarmesolpaneler har hidtil stået nær fjernvarmeværker.

 

Nu har Arcon-Sunmark udviklet et storbykoncept , der kan forsyne bydele med varmt vand.

Skriver Energy-Supply online.

Så i fremtiden vil vi nu kunne se de store fjernvarmesolfangere i forstæder og bydele.

Det første nedskalerede anlæg opføres nu i Köbenick i det østlige Berlin. Og anlægget bliver på 1056 kvadratmeter. Udfra 78 store solfangermoduler.

Anlægget blev bestilt for 5 månedr siden og er nu klar til drift. Det komprimerede byanlæg er bestilt af Vattenfall Wärme Berlin AG , der umiddelbart ved siden af driver et fjernvarmeværk.

Arcon regner ikke med at typen bliver efterspurgt til at begynde med, men man gerne levere til andre byer , hvis det ønskes. Det giver et større CO2 frit image.

Köbenick anlægget vil kunne spare 14.000 CO2 fri bade om året.

Arcon-Sunmark er ellers kendt for meget store solfanger anlæg ved flere jyske fjernvarmeværker.

Så 78 store paneler hører til i småproduktions enden.

Det nye er også den teknik , der skal anvendes ved Berlin projektet. En teknik der er udviklet i Skørping på Arcon-Sunmarks fabrik.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/604497/arconsunmark_skalerer_ned_og_bygger_bynaert?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen