Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Danmark var engang førende på havvind. Nu er Storbrittanien og Tyskland langt foran.

 

Udviklingen af megawatt store havvindmølleparker går nu stærkt. Idet flere europæiske lande allerede har mange flere anlæg i drift. I Danmark synes udviklingen at være gået i stå, set i forhold til vore naboer.

Det gik galt allerede da Anders Fogh rasmussen nationaliserede elværkerne og solgte ud af rovet til en række udenlandske investorer. Siden gik det rigtigt ned ad bakke da den nuværende regering solgte DONG til oversøiske "investorer".

Såde kommende havvindmølleparker på dansk sokkel skal bygges af udenlandske elværker.

Her er Vattenfall en af de store. Men de har heldigvis samme interesser som os.

Ingeniøren har opgjort situationen i megawatt.

Spanien har             2 MW

Frankrig har             2 MW

Norge har                2 MW

Irland har               25 MW

Finland har             92 MW

Sverige har           202 MW

Belgien har           877 MW

Holland har         1.118 MW

Danmark har       1.266 MW

Tyskland har       5.355 MW

United Kingdom  6.835 MW

Det giver sammenlagt 15.776 MW installeret offshore vind i Europa. Hvoraf Danmark i dag kun er repræsenteret med 8 procent.

Selvom Krigers Flak , Vesterhav Nord og Vesterhav Syd, Hornsrev III er undervejs , så vil det danske bidrag falde . Og det inklusive et kommende 800 MW bidrag i 2025 eller sernere. De andre lande er inde i en langt større ekspansion.

Så om 10 år vil vi vil kanp kunne nå 6 procent af europas installationer. Skriver Ingeniøren.

Læs også:

https://ing.dk/artikel/regeringens-800-mw-havmoellepark-bliver-dvaerg-europaeisk-sammenhaeng-212270?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen