Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

De politiske partier lægger nu arm om fremtidens energipolitik. Sidst kom socialdemokratiet med deres forslag i oplæg mod venstres forslag.

 

Og det er ikke målet at få flest kWh for færrest penge, men tilsyneladende at erobre dagsordenen i medierne der tæller. For teknisk er der ikke noget at skamrose.

Venstre vil om 6 år igangsætte udbud på en 800 MW havvindmøllepark . Det matcher socialdemokratiet så med at påbegynde 3 havmølleparker allerede næste år på op mod 3000 MW.

Og det selvom havmølleparker koster nær 50 procent mere i bygning mod landmøller, der yder det samme.

Så skulle der mere vindkraft til , så ville lokale møller , der ikke ville overbelaste højspændingen. Og som kunne bygges meget billigere være løsningen. Men nej.

Desuden mangler både venstre og socialdemokratiet, at finde fornuftige el-løsninger, hvor overskudsstrøm kunne brændes af i fjernvarmeværker eller pumpes op i pumpekraftværker, som er den mest effektive energilagring p.t.

Man kan sige at vi er på vej med et nyt energiforlig med store armbevægelser og kun ringe sans for tekniske løsninger.

Og skulle vi endelig lave noget nyt , så ville vandturbiner i Lillebælt f.eks. være et alternativ.

I fremtiden vil meget af det vi bygger i dag blive skrottet, ligesom containerbyer vil blive til slum.

Vi kan altid spare på energien og isolere det eksisterende , men bygge nul-energi det kan vi tilsyneladende ikke.

Så nu kommer der nok mange nye "grønne" ideer på bordet. De fleste er åbenbart gammel vin på nye flasker. Det kommende energiforlig mangler ligesom lidt mere end fine skåltaler.

Og mange initiativer skal åbenbart først igangsættes sernere.

Da Krigers Flak blev kolporteret med brask og bram omkring 2003 troede alle, at nu skete der noget. Det begyndte man først på i 2017.

Det her lover ikke bedre.

Se også.

https://ing.dk/artikel/socialdemokratiet-tre-nye-havmoelleparker-fossilfrit-danmark-allerede-2045-212063

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen