Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Kombination af solcelleparker og vindmøller bliver mere og mere interessant .

 

Store vindmøller roterer i dag med varieret hastighed. Så man må nødvendigvis ensrette elektriciteten til jævnstrøm og siden hakke den elektronisk op til 50 Hertz vekselstrøm før man går på nettet.

Det samme sker med solceller, der producerer jævnstrøm alt efter hvor meget solen skinner. Og den jævnstrøm hakkes sidenhen op elektronisk til 50 Hertz før man går på lysnettet.

Elektricitet bliver med andre ord kunstigt sinusformet fra både megamøller og solcelleparker.

Samtidig producerer vindmøllerne som vinden blæser og solcellerne kun i dagslys , når der ikke er for mange skyer. Energien der er til rådighed varierer altså både fra vind og sol.

Og mange gange er der sol når det er vindstille og omvendt vind nåe der ikke er sol. Så hybridanlæg med begge systemer kan stort set udnytte kablerne til lysnettet bedre.

Eneste problem er at solceller ikke tåler skygge fra master, træer , bygninger og vindmøller. Så solpaneler skal anbringes foran mølleparkerne på sydsiden.

Firmaet Vindteam ansøger nu om at opstille et hybridanlæg på grænsen mellem Holstebro og Herning kommuner nær Aulum. Hvor man vil opstille 7 megamøller og 32 hektar solpaneler.

Med en samlet møllekapacitet på 34 MW og en samlet solpanelkapacitet på 20 MW.

Det hele kræver tilladelse og indarbejdelse i de to kommuners planlægning.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/596866/hybridprojekt_pa_tegnebraettet_i_vestjylland

https://www.aoh.dk/artikel/arbejdet-med-vindmller-nord-for-aulum-fortstter

https://www.aoh.dk/artikel/vindmller-for-tt-p-motorvejen

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen