Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 


Ifølge Energy-Supply har EUs Eureka bevilget 11,5 mio korner til bygning af en atomreaktor.


Mens alle går og tror at atomkraft er under udfasning pumpes der nye forskningskroner i nucleare forsøg. Sidst vi hørte om det var fra Norge , hvor der nu satses voldsomt på anvendelsen af Thorium i reaktorøjemed. Og så nu en "copy cat" fra Danmark med nøjagtig samme tema.
Thorium der kan gøres spaltbart med nogle tekniske håndgreb er i øjeblikket løsning på den kommende store uran mangel.
Eneste problem er at der skal bruges noget uran eller plutorium i processen . Til gengæld forestiller man sig , at der findes uanede mængder thorium i grundfjeldet.

Derudover kommer , at thorium har en langt kortere halveringstid end uran og beriget uran (plutonium). Til gengæld arbejder thoriumreantionen ved 3 gange så høje driftstemperaturer. Og det giver samtidig mulighed for at afbrænde en masse af det ophobede atomaffald.
Ved 1500 til 1800 graders celsius forsvinder atomaffaldet i processen. Påstås det.

Nu har så et dansk firma /Seaborg i samarbejde med schweisiske Daes Sa, danske DTU, svenske Chalmers i Gøteborg ået 11,2 mio kroner til at udvikle en thorium reaktor med flydende salt.

Projectet hedder "Sealion".

Eneste lys i åbenbaringen er , at med så mange hænder i kassen , så forsvinder 11 mio. korner hurtigt. Og nu kommer spørgsmålet så, hvorfra kommer de næste donationer.
For noget tyder på , at vi nu er inde i en ny højdespringer.

Penge kan jo ikke bruges 2 gange. Så forskningsmidler til den nye thorium reaktor må nødvendigvis tages fra alt muligt andet. Selvom vi har taget atomkraft af bordet.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/592847/tocifret_millionbelob_til_dansk_atomkraft?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://seaborg.dk/

https://en.wikipedia.org/wiki/Seaborg_Technologies

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen