Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

I 1870ernhe bankede andelsbevægelsen virksomheder op nærmest ud af den blå luft. Kan vi gøre det igen ?

 

Gennem tiderne er der hele tiden kommet nye ideer i spil . Fælles for sucessen har været adgang til vørdier, der løftede udviklingen frem.

I øjeblikket synes mulighederne i vekstområderne i Vestjylland og Nordjylland voldsomt hæmmet af pengemangel og politisk taraksserier. Så de næste,års dynamo aktivitet har svære odds herovre fra end nogen sinde.

1970erne og 1980erne gav et kraftigt boost , da vindmøllerne endnu ikke havde fået snærende bånd og mange småindustrier fik penge ud af anstrtengelserne.

Penge der udviklede større og større anlæg . Langt hurtigere end man så o andre lande. Men det er slut nu efter maskinstormere i Energi og Miljøministeriene har lukket godt og grundigt ned.

Og det i en periode med en "liberal" overvægt i Folketinget.

Det er som om at nye opfindelser har mest vækst inden der indføres stramme regler og kvoter.

Det så vi da solcellerne fik positiv særbehandling . Og 100.000 anlæg voksede ud af få måneders positiv politik. Men så blev det hele også stoppet . Så selv gazellevirksomheder døde indenfor et år.

Siden har vi ikke set nye opfindelser vækste udover , at anlæggene er blevet maximerede.

Så vi har fået megawatt vindmøller og store solcellefarme, som kun de største pengekasser kan nå , mens almindelige mennesker nærmest ikke kan få tilladelse til en husstandsmølle.

Vi skal nok ikke regne med at de gode ideer mere kommer herfra. Udviklingen sker i andre lande. Ikke fordi vi ikke har de gode ideer. Men fordi vi har finansierings problemer og politiske problemer. Det er behov for initiativer , som andelsbevægelsen viste for over 100 år siden og som tiden efter energikrisen skabte i 1970erne, 1980erne og 1990erne.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen