Solfangerne overtager varmtvandsproduktionen fra 15 april til 20.oktober.

Fyringssæsonen beregnes blandt VVSere fra 15 september til 15 maj men mange følger de senere år med solfangerne og slukker for oliefyret og varmer alternativt.

Alt efter hvilket år vi er i og hvornår den sidste sne er faldet kan man udfase basisvarmekilden.

Solen står i hvert fald højt nok på himlen den 15 april , hvis ikke gråvejr dominerer indstrålingen.

For nogle år kan en skyfri 20. marts være startdatoen andre år kan foråret vente på sig indtil midt i maj.

 

Den officielle fyringssæson er imidlertid perioden fra 1. oktober til 30. april. Så alt andet lige , så ligger perioden ikke mere fast end de årlige svingninger tillader.

 

Det der koster flest penge er opvarmning af en fugtig indeluft. Som man helst skulle have luftet godt ud i efteråret. Ellers får skimmelsvamp og kondens frie muligheder i vinterhalvåret.

I år har vi haft en mild vinter og derfor ikke de udgifter til brændsel som en hård frost kan give. Kun er frost med til at fryse vandet ud af luften, så kondens får man ikke fra den friske luft men fra inde-luften.

 

Så den milde vinter efterlader en masse vanddamp inden døre.

 

Et andet mål er at når temperaturen falder under 10 grader, så begynder fyringssæsonen. På samme måde må man også kunne uddrage, at når temperaturen kommer over 10 grader, så slutter fyringssæsonen.

 

Vi slukker i hvert tilfælde for varmekilderne (oliefyr, stokerfyr, gasfyr , halmfyr ,kulfyr , træfyr m.v.) når det bliver varmt nok ude. For det koster jo også penge til brændsel . Uanset om det kommer fra fjernvarme, el-varme, varmepumpe eller et af de traditionelle løsninger.

 

Ian

 

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework