Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Samtygge fra forbrugere bliver efter 25.maj 2018 ikke længere nødvendig for myndighederne.

 Loven om databeskyttelse kommer i fremtiden ikke til at gækde for elektronisk fjernaflæsning, når målet er af driftteknisk årsag og øget forsyningssikkerhed, skriver Energistyrelsen online

Nye muligheder for at følge brug og forbrug i fjernvarme , vandværker og elektricitet via de nye elektroniske målere giver også leverandørerne store muligheder og fremfor det besparelser.

Nu vil man kunne følge og forudse hændelser langt hurtigere end før. F.eks. sprængning af vandrør , hvor hver kubikmeter koster vandværket ekstra penge. Eller brud på fjernvarme rør og installationer.

Vi kender det allerede fra vindmøller der afregnes efter prisen på "Nordpool" i Oslo her og nu.

Elektronikken giver muligheder for fjernovervågning og kontrol langt hurtigere end dengang, der skulle en mand ud med et måleapparat.

Nu kan man næsten følge problemet fra begyndelsen.

De miljømæssige fordele ved at fange uheld og brud vil kunne give store besparelser.

Engergistyrelsen skriver:"At virksomheder under visse betingelser ikke behøver samtygge fra forbrugerne, hvis de ønsker at aflæse måkeren oftere, end de gør i forbindelse med fakturering".

Indsamling og behandling af måledata ved hyppig og intilligent fjernaflæsning kan nu foregå med hjemmel i databeskyttelsesloven.

I tider hvor der er masser af energi og nye anlæg er det nok ikke noget problem. Men når det hele er slidt op og besparelser et nødvendigt onde, så bliver det sværere at begå sig.

Alle unormailteter vil lyse op på en dataskærm.

Så fagre nye verden. Here we come.

Se også

http://www.ens dk

Ian

Dagens vits

- "Hvad hedder De forresten, unge mand?"
Nive info
Gå til toppen