Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Brug af højeffektive isolationsmaterialer er fint , men der er også en nær udløbsdato.

 Isolation vil på dansk sige , at huset får en overfrakke på , der er lavet af materialer med meget luft.

Fra gulvvarme kender vi flaminco. Der virker fantastisk isolerende. Desværre smuldrer skum af forskelige plastmaterialer med tiden. Og når de ikke deadline naturligt, så er der en masse gnavere og insekter , der laver tuneller under gulvene.

For højisolerede indervægge og gulve er som skabt til "dyre og insekthold.

Ved nedbrydning så myldrer det med biller, bænkebidere og andet i gulve og vægge. Og det er lige noget som mus elsker. Så en mus er her et nyttedyr, der holder krybet nede. Desværre er flere mus et skadedyr, der bider alt muligt i stykker.

Så nul energi huse der er højisolerede med materialer af plastskum har i virkeligheden en deadline eller sidste salgsdato. Materialerne holder ikke 100 år som gamle murmestervillaer.

Insekterne spiser derudover svampe, der gror fint i det varme klima. Man kalder også insekterne for ditriusædere. De samme der lever godt i skove med rådnende træ i undergrunden.

Så isolering med f.eks. papiruld er en god base for de svampe som ditriusædere foretrækker.

Hvorimod isolering med sten og glas , som i rockwool og glasuld er mindre attraktive .

Men de sidste isolerer ikke nok til at leve op til "nul-energi". Men så holder de til gengæld ofte længere , hvis ikke andre husdyr finder bostedet attraktivt.

Et er i hvert fand sikkert , megen af den isolering som blev lavet for 30 år siden , trænger til et eftersyn. For noget er gennemhullet med muse og insektgange, spor efter rotter eller husmår.

Alle dobbelt vægge gemmer hver deres historie.

Isolering kræver i virkeligheden forseglede løsninger. Så de største vandaler kan holdes ude.

Men sådan er husene slet ikke bygget.

Næste gang du ser en husmår på tagryggen af din nabos hus, så regn med at den har lokaliteter alle steder i området. Og din isolering har det dårligt.

For at tjekke det kan man tage infrarøde billeder af husene i vintertiden. Der hvor billederne lyser op er isoleringen ødelagt eller væk. Og det koster penge på varmekontoen.

Og bor du i et nul-energi hus, så er det indtil du får besøg af alverdens kryb.

 

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen