Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Manglen på boliger i en råkke overbefolkede områder får nu arkitekterne til at tænke nyt.

 Ved universiteter og i en række storbyer er boligmanglen nu så stor, at der bliver tænkt nyt og anderledes. I Danmark opfører vi blokke med værelsescontainere. I Japan har man længe arbejdet med enværelseskoncepter. Og nu kommer så Hong Kong boliger i betonrør.

Man anvender simpelthen de samme støbte betonrør som anvendes i vandforsyningen. Med 2,5 meter i diameter og en lkængde på 9 meter kan alle praktiske installationer koncentreres for en person.

I den ene ende vindue til omgivelserne og i den anden ende adgang. Rørene er stabel bare og flytbare med en byggekran. Hvorfor man kan installere studerende og hjemløse på de til enhver tid ledige byggegrunde. Og når grunden skal anvendes flytter man det hele.

Rørene installeres med trægulv og faste installationer.

Law Cybertecture kalder man "bostedet" , der løses op med telefonen.

Så al ny moderne teknologi er der tænkt på.

Husleje i Hong Kong er 400 dollar om måneden. Og det dækker andet end faste udgifter kan man ikke se. Prisen er dog i den højere ende af hvad folk i Østen ofte har råd til.

Dog et nyt alternativ.Se også:

https://www.nyteknik.se/bygg/nya-bostaden-ett-betongror-6894484

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen