Viking Link til England og lignende el transmissions systemer kan blive et dyrt bekendtskab

.

Hver gang der trækkes et nyt kabel kan man undvære at bygge et nyt elværk , men bliver så mere og mere afhængige af fremmede leverancer. Det giver derfor en besparelse på kort sigt.

Men elektricitet kan samtidig blive en dyr meromkostning for forbrugerne. Specielt fordi elektricitet i f.eks. England er meget dyrere end hos os.

Så vil vores leverings kilder hellere sælge deres energi , hvor de får mest for det.

 

I øjeblikket har vi dårlige forbindelser til Tyskland , gode forbindelser fra Norge og Sverige til Jylland , og gode forbindelser fra Sverige til Sjælland.

Overskud fra Jyske vindmøller har medført driftsstop på jyske mølleparker. Det vil blive ændret med salg via Viking Link til et sultent engelsk el-marked. Og de højere priser smitter så af baglæns. Priserne vil stige i Danmark.

 

Det nye Viking Link bliver dermed indirekte betalt af danske prisforhøjelser. Kun distributører som Ørsted og Vattenfall vil tjene godt på ordningen, som Energinet.dk etablerer.

Jo flere HVDC linier på kryds og tværs af Østersøen, Nordsøen og Kattegat , des mere vil de højeste el-priser smitte af på baglandet.

 

Vi sparer måske nogle kraftværker, men får så højere elpriser.

Vindmøllerne vil få færre driftsstop både de private og mølleparkerne.

Og når forbindelsen fra Nordtyskland banker igennem til vores 400.000 volt Energinet.dk linier i Jylland , så vil de mange tyske produktionsanlæg kunne dumpe overskuddet i Dänemark.

For dernede har de også lyst til det engelske marked via Danmark.

Så vore HVDC linier kan ligesågodt blive brugt af tysk elektricitet.

 

Vi står altså mere og mere sårbare efter Anders Fogh nationaliserede el-sektoren i 2001.

Så det bliver os der får regningen.

Med mindre at der ikke sker noget uventet.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework