Tyske RWE bygger nu Danmarks største hav vindmøllepark

RWE eller Reinland Westfalische Elektricitets gescelshaft er tysklands største nucleare spiller på el-markedet. Så det er noget af et paradoks , at energistyrelsen har lukket dem ind i VE.

 

Med RWE på det danske marked, så ligger landet sandsynligvis også frit til at bruge fremtidige danske atomdeponier. Og det bliver der brug for efter at vand fra tyske floder har forurenet det store salthorste der hidtil har været brugt. (Gorleben, Asse I, Asse II)

Fra at være hård stensalt er deponiernes salt blevet en plastisk størrelse.

 

I Danmark forestillede man sig at slutdeponier kunne placeres i 30 meters dybde. Tæt på grundvandet. Siden er det blevet foreslået at bygge deponier i 500 meters dybde.

Det skal sees i forhold til Sverige og Finland, der deponerer i 700 meters dybde. Ikke i kalk og limsten men i granit grundfjeld.

 

Sandsynligheden for at det går galt med kraftig forurening til følge som i Tyskland er overhængende. Men det ser politikerne nok bort fra. Hvis der er penge i det.

 

Vi har hidtil nu undgået et 30 meters slutdepot , der kunne have forurenet hele Limfjorden.

Nu lukker vi RWE med ind i den danske el sektor.

Konsekvenserne kan bliv skræmmende.

 

Imens glæder man sig over at RWE gratis for staten opfører den største hav møllepark.

Nu får vi se hvor gratis det så bliver.

 

Se også

 

https://ing.dk/andre-skriver/tyske-rwe-skal-bygge-danmarks-stoerste-havvindmoellepark-253755?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

https://kefm.dk/aktuelt/nyheder/2022/jan/klimaministeriet-indgaar-aftale-med-tyske-rwe-om-at-bygge-danmarks-hidtil-stoerste-havvindmoellepark

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework