Med op mod 30 til 40 procent prisstigninger resten af året får grøn omstilling alvorlige problemer med varmepumper og anden VE.

Manglende vand i de store depoter i Norge og Sverige og ringere vindforhold i Danmark har ført til import af dyr kulstrøm fra Tyskland. Hvor elprisene er noget højere end herhjemme.

 

Elektricitet fra vindmøllerne har været meget dårligt betalt de senere år. Mange møllelaug har lukket deres anlæg. Priserne skulle promovere en grøn revolution, men ikke hos ejren af solanlæg og vindmøller, hvor et overskud til drift og vedligehold ikke har været til stede.

Så man kan sagtens være "grøn" hvis man ikke vil betale fuld pris for leverancerne.

For VE anlæg koster jo også penge.

 

Nu er priserne så usynlig på det sidste steget markant. Og snart vil familierne vogne op med en forøget elregning på ikke under 5000 kroner ekstra i år.

Hava mange jo nok ikke havde forventet. Specielt dem der har investeret i ny varmepumpe og elbil. Foruden computere i hjemmekontoret og alt det andet elektriske , der sjældent slukkes efter brug. Og ofte er tændt døgnet rundt.

 

Indenfor VE er vi naturligvis begejstrede for prisstigningerne. Så kan man måske få lidt mere afregningspris. Så anlæggene kan vedligeholdes løbende.

Og måske kan politikerne speede udviklingen lidt mere op. Ved at gøre sagsbehandlingen hurtigere og ikke tillade Danmarks Naturfredningsforening og Maskinstormere at forhale gode projekter.

 

Den hurtige nedlæggelse af de danske elværker medfører nu stor afhængighed af atomkraft og kulstrøm fra udlandet. Og dermed problemer med leverancer.

 

Se også

https://www.bt.dk/forbrug/vilde-regninger-skaber-krise-i-europa-kan-goere-rigtig-ondt-paa-danske-familier

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework