Rør fra landbrug til biogasanlæg kan effektivisere transporten.

Ved at forbinde svineproduktionens gylletanke direkte til biogasanlægget vil det være muligt at minimere tankvognskørslen i området. Et pionerprojekt i Holstebro fejlede imidlertid . Idet rørsystemet stoppede til meget hurtigt. Selvom man kunne presse gyllen frem med 6 bar.

 

På biogasanlægget ved Smidstrup nær Hjørring gør man forsøget igen. Og har installeret endnu kraftigere rør . Der foreløbig fungerer mellem 3 gårde og biogasanlægget.

I Holstebro brugte man 160 mm rør og 6 bar. I Hjørring bruger man nu 200 mm rør og 10 bars pumpetryk. Det sidste syne at virke.

Så nu planlægger man at tilkoble yderligere 20 gårde med svinegylle i et 20 km langt net.

 

Det er tilsyneladende ikke ligegyldigt hvor flydende gødningen forefindes. Så er der for meget halm og tungere gødning i systemet vil det næppe fungere.

Til gengæld spares det lokale område for en masse tung trafik. Skriver Energy-Supply.

 

Så problemet i Holstebro ved Mejrup Bioenergy skyldes tilsyneladende at ingeniørerne må havde underdimensioneret rørsystemet. Alternativt skulle gyllen være separeret fra begyndelsen, så det kun var den flydende del der blev pumpet frem.

Nu kører man lysteligt med en række meget store tankvogne dag ud og dag ind.

 

Biomassen i form af metan kan så anvendes i motoranlæg eller forbedres med brint og pumpes ind i naturgasrørsystemet. Når olieprisen stiger , så vil hele transport sektoren kunne anvende denne grønne VE.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/787799/rorsystem_til_transport_af_gylle_gav_gront_lys_til_udvidelse_af_biogasanlaeg

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework