Med flere HVDC forbindelser krydsende i knudepunkter ændres verden

I Danmark har man taget atomkraft af bordet på land , men ikke på havet. Og med de nye tilslutningsmuligheder i både Nordsøen og Østersøen vil der ske noget.

For russerne producerer nu en løsning , som ingen havde tænkt på.

Den dobbelte flydende reaktor ligger allerede nu og forsyner en by i det østlige Sibirien.

Og her ligger skibet (prammen) til kaj ligesom ethvert andet skib.

Eneste forskel er at transformator stationen og reaktorerne er flydende. Hvorfra man ilandfører højspænding og fjernvarmevand..

 

Det eneste man har brug for er et knudepunkt. Og nu kommer der flere af dem , hvor HVDC kablerne krydser fra Norge til Tyskland, Fra Norge til Holland, Fra Norge til Skotland.. Fra Danmark til England, Fra Danmark til Holland o.s.v.

 

Energiøer med transformatorstationer, havne faciliteter , landingsbane til fly , hotel , værksteder med videre skal servicere store vindmøller de næste 30 - 40 år. Og i den tid vil have en flåde af

russiske alternativer.

Som der allerede er flere u-lande der efterspørger.

 

Tyskland afvikler atomkraft, Sverige afvikler atomkraft mens Finland ,Estland, Polen ,Kaliningrad, England og Frankrig forventes at færdigbygge eller igangsætte anlæg i samme periode. Med russiske , franske og amerikanske reaktorer.

I øjeblikket bygger vi andre så store infrastrukturer til vindkraftanlæg der har over 100 års levetid til mølleparker med 25 års levetid.

Det ville være naivt hvis der ikke var kendte bagtanker.

 

Se også

https://ing.dk/artikel/ekspert-energioeernes-plan-b-vi-vil-meget-gerne-undgaa-situation-245200

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework