Den grønne omstilling kræver grøn strøm. Og hvordan ved man nu det ?

Det er stort set umuligt for forbrugerne at gennemskue el-markedet. Hvorfor påstand om grøn strøm er svær at gennemskue.

Hvis al elektricitet kom fra vandkraft, vindkraft og solcelleparker ville det jo være enkelt, men kulkraft, atomkraft , kraftvarme (fra afbrænding af affald) og meget mere leverer jo også elektricitet ind på det samme net. Og hvad er så bæredygtigt ? Er det køkkenaffald , eller flis fra knust træ ?

De sidste procenter af elektriciteten er imidlertid tvivlsom. For vi har jo også brug for back-up , når det ikke blæser og når solen ikke skinner. Eller i år uden regn i Norge og Sverige.

 

Mest sikker er man når man har en mølle i haven og solceller på eget tag. Hvorfor "bæredygtig" elektricitet også børe være lokal og decentral. De store systemer vil næppe kunne dokumentere 100 procent bæredygtighed.

 

Omlægning til grøn omstilling vil derfor på det fælles net kun være en hensigtserklæring. For vi vil jo foretrække 100 procent leverancer hele tiden. Og det får man ikke uden VE kan lagres over længere tid. Så indtil da kan en merpris for grøn elektricitet ikke gøre andet end finansiere nye investeringer i VE løsninger..

 

Så vi mangler nogle mindre faldkraftværker i Østjylland alternativt købe anlæg i Norge . Til support for al den grønne vindkraft fra Nordsøen.

 

Se også

 

https://www.klimafokus.dk/forbrugerne-kan-fremme-groen-omstilling-ved-at-kraeve-baeredygtig-el/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework