Kapaciteten for vindkraft i Danmark udnyttes ikke.

Med 4200 landmøller skulle VE dækningen kunne tilgodese langt større CO2 reduktion. Men møllerne står ikke der hvor det blæser mest. Og politikerne prioriterer ikke de områder med mest potentiale. Alle andre forbehold går forud for logik.

 

I virkeligheden burde alle møller stå i Vestdanmark. Og allerflest i Nordvestdanmark. Så ville man kunne få langt mere energi for investeringerne.

Problemet ligger i den decentrale beslutnings kæde, hvor miljø, lokale trakasserier går forud for et valg mellem VE og kul som kraft.

 

Hvis man opstillede de største møller i Nordvestjylland, så kunne man få en langt højere CO2 reduktion og en langt højere dækning både med elektricitet og elvarme. Dertil ville større energi ladnings systemer kunne betale sig , som f.eks. stored ponds. Så døgnet ville være VE dækket. Men politikerne har tilsyneladende berørings angst.

For ganske få klager hele tiden over de valgte løsninger. Og dem lytter man tilsyneladende hele tiden til.

 

Jo flere landmøller på forblæste lokaliteter des mindre behøver man at udbygge højspændingen. El overskud kunne lokalt fint afsættes i fjernvarmesystemerne. Det er kun et spørgsmål om vilje.

Så bliver der storbyerne der ikke tilgodesees direkte.

Men det er prisen for en reel grøn politik.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/769724/kapaciteten_fra_landvindmoller_er_storst_mod_vest

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework