Hofor der i dag ejer halvdelen af Middelgrunden planlægger nu udskiftning og renovering af de 20 år gamle anlæg.

Udfor Københavns Havn står Middelgrundens Havvindmøller i en svag bue og reklamerer for byens grønne image. Nu står møllerne imidlertid til at skulle igennem en grundig service.

 

Siden de blev bygget er de kommet tættere og tættere på byen eftersom store planer har opfyldt områder øst for Det gamle B & W de senere år. Og nu udvider øst for Svanemølleværket.

Så de ender nok til sidst som kystnære landmøller.

Men indtil da planlægger Hofor, at levetidsforlænge de værste sliddele , som vinger og naceller. Idet man forestiller sig at fundamentet og tårnene kan holde mange år endnu.

 

Problemet er bare at udviklingen fra Bonus 76 ikke nødvendigvis står til udskiftning, da mølletypen ikke laves mere. Og Bonus siden er blevet solgt til Siemens Wind Power.

Så Hofor sr sig om efter nogle lettere brugte gamel Bonus mølletoppe i Tyskland.

Subsidiært nogle renoverede Vestas møller fra samme tid.

 

 

 

Fakta om havvindmøllerne på Middelgrunden

  • Vindmøllerne er danskproducerede af typen Bonus 76. De er 105 meter høje og har hver en effekt på 2 MW, så vindmølleparken har en samlet effekt på 40 MW. 

  • De 20 havvindmøller producerer årligt omkring 90 millioner kWh, hvilket svarer til elforbruget i 30.000 københavnske husstande.  

  • Møllernes fundamenter består af cirka 1800 tons jern og beton per mølle, mens hver mølle i sig selv består af cirka 250 tons materialer. Derfor kan man spare meget produktion og mange materialer ved at genbruge og restaurere.  

  • Vurderingen er, at vindmøllernes 'naceller' (mølletoppen) kan erstattes med let brugte og restaurerede naceller. Det kan for eksempel være en Vestas model V80.

Se også

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/769301/genbrug_og_let_brugte_naceller_skal_puste_liv_i_hofors_ikoniske_moller

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework