Bærerdygtighed og grønne tiltag bliver de nye visioner.

Med nye planer for udbygning f VE anlæg i kommunen vil Skive kunne blive selvforsynende med energi allerede i 2029. Og satser man hårdere så vil det kunne nås i 2024. Skriver EnergySupply.

 

Udlagte arealer til nye solcelleanlæg og arealer til store megamøller er noget af det første der skal igennem Teknik og Miljø udvalget. Først da kan man koble elværker og benzin ud. For ikke at tale om hele vinter opvarmningen.

For selv om der er energi nok om sommeren , så er der nødvendigvis ikke energi nok om vinteren. Så VE skal tænkes bredt og med en masse energilagring.

 

I første omgang planlægger man at udlægge 395 hektar solpaneler udover de 100 hektar man allerede har. Men solceller producerer kun om dagen.

 

Så der bliver brug for en stor sammenkøring af alt fra fjernvarme , vindkraft, solenergi ,biogas , geotermi og energilagring Programmer for noget lignende popper tid til anden op i pressen.

Men det er de færreste der gør noget ved det.

Og så skal der være rigeligt af det , så ale årets dage er dækket.

 

Så nu arbejder man med et tillæg til kommuneplanen: Retningslinier for nye solcelleanlæg og arealudlæg til konkrete vindmølle og solocelleprojekter.

 

Se også:

 

https://www.fenagy.dk/?utm_source=Energy%20Supply%20-%20Annonce&utm_medium=Energy%20Supply&utm_campaign=Billboard

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework