Opstilling af nye megamøller på Hanstholm Havn imødesees .

Thy Mors Energi har planer om at opstille for en milliard kroner megamøller i området. Her er så Hanstholm Havn et oplagt sted for onshore møller.

Oprindelig skulle vindmøllefundamenter udgøre en større del af havnens moleforstærkning. Men af uransagelige grunde kunne det ikke lade sig gøre.

 

I dag leder man så efter egnede lokaliteter for megamøller. En mulighed der hele tiden minimeres af myndighederne. Men så ligger det store havneareal med masser af vind jo lige for.

 

Citat: "ThyMors Energi vil gerne opstille nogle vindmøller på havnens arealer"

Og da hele området er en matrikel vil man kunne bruge elektriciteten direkte på kryds og tværs af området til stor fordel for virksomhederne. Som ville kunne købe energien direkte fra vindmøllerne til en anderledes lav pris.

 

Så havnen får store møller , virksomhederne billig strøm og erhvervslivet en mulighed for at tiltrække energitunge grønne aktiviteter.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/750614/thy_mors_energi_og_hanstholm_havn_barsler_med_vindmolleprojekt?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://www.thymors.dk/om-thy-mors/nyheder/hanstholm-havn-vil-vaere-co2-neutral/

 

https://energiwatch.dk/Energinyt/Energiselskaber/article12567016.ece

 

https://nordjyske.dk/nyheder/thisted/hanstholm-havn-vil-vaere-co2-neutral/fdcd3046-5544-45aa-9879-ab055d92ab47

 

Ian