Efter fler års sagsbehandling har planerne om møller ved Stokhøjvej ramt miljøet.

En gruppe borgere på Thyholm har fra projektets start forsøgt at bremse opsætningen af 3 til 4 megamøller på tværs af Thyholms midte.

 

Men protesterne hjalp ikke . Byrådet vedtog med en stemmes majoritet at give tilladelserne. Til stor frustration hos de derboende , som ikke følt sig set eller hørt.

Men så ankede man afgørelserne. Og områdets flagermus blev introduceret i Miljøstyrelsen.

 

Det betød at man trak den foreløbige miljøgodkendelse tilbage. Og dermed falder den kommunale tilladelse. Så de mange penge der nu er brugt i ansøgninger og undersøgelser må nu anses for tabt.

 

Egentlig er det lidt barokt. For mange møller har ikke stået historisk længe. Og vil næppe være på lokaliteten om 40 år. Alle energianlæg overhales af nye opfindelser og nye strukturer.

 

Et af dem var da man nedlagde højspændingslinien fra Bedsted til Holstebro. Her hang der 2 gange godt belastede 150 kV forbindelser på en række master.

De blev erstattet af 2 gange 150 kV kabler.

Så spørgsmålet vil altid være ."Er der overhovedet kabel nok" til nye møller.

Så den lange sagsbehandlingstid har allerede afkoblet store nye muligheder.

 

Havde der stadig været master , så kunne man have trukket nogle tykkere højspændings kabler. Så også der problemfrit kunne udbygges i Sydthy.

Nu er det ikke muligt med det nuværende at bygge ret meget mere mellem Bedsted og Humlum.

 

Men det blev flagermus , der gemmer sig i området, der væltede mølleplanerne. Havde man ventet ville det have været kapaciteten i højspændingsnettet.

 

Se også

 

https://docplayer.dk/44204417-Orienteringsmateriale-vedr-nye-vindmoeller-ved-stokhoejvej.html

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework