Aalborg ser tilsyneladende store muligheder i et stort grønt arbejde.

Idet man har samlet erhvervsliv , universitet , testfaciliteter, forskere og brugere af VE i en samarbejds gruppe kaldet "Green Hub Denmark".

Som koordinator og bestyrelsesformand har man valgt Lene Espersen (tidl. politiker)

som nu med 7,5 milliarder i ryggen skal udvikle det nordjyske.

Sådanne tværfaglige samarbejds strukturer etableres i disse år flere steder.

Sidst omkring skibsværftet på Nord Fyn.

De skriver om sig selv :

Citat: "Green Hub Denmark er et offentligt-privat partnerskab, som arbejder med grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller, storskalatest og demonstration for at tackle klimaudfordringer.

Ambitionen er at bidrage til regeringens ambitiøse mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent frem mod 2030 og samtidigt tiltrække flere investeringer og skabe flere grønne jobs i Nordjylland.

Eksempler på projekter under Green Hub Denmark:
• Etablering af demonstrationsanlæg for ny teknologi ved Nordjyllandsværket
• Udviklingen af fremtidens bæredygtige erhvervspark i Aalborg Øst 
• CO2-fangst og power-to-x-anlæg på Aalborg Portlands fabrik
• Etablering af verdensførende fjernkølingssystem i Aalborg Øst

Partnerskabet, som har base i Aalborg, trækker tråde både nationalt og internationalt og er klar med egne investeringer for over 7,5 mia. kroner i grønne løsninger.

Partnerne spænder over repræsentanter fra forskning, erhverv og forsyning til forbrugere og den offentlige sektor. Samarbejdet tog oprindelig udgangspunkt i en anbefaling fra Vækstteam for Grøn Energi- og Miljøteknologis om etablering af fysiske platforme med mulighed for at teste flere teknologier samtidigt i fuld skala på tværs af forsyningsområder. "

 

se også

https://www.idag.dk/article/view/749806/hun_skal_vaere_formand_for_milliardsatsning_i_storskalatest?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework