Varmepumper (luft til luft) er efterhånden blevet meget populære i sommerhuse,men...

I følge EnergySupply , så udskifter varmepumperne ikke den gamle og fugtige luft, men opvarmer udelukkende luften omkring varmepumpens indlet. Det vil sige, at alle områder, længst væk i husene ikke får udskiftet luften i tilstrækkelig grad.

Og det kan jo ikke være særlig sundt med halvfugtig , svampe og algefyldte lokaliteter specielt i efterårs og vinter månederne.

 

Citat:"varmen når kun dels ud i de ydre rum, som derfor vil være nogle gradere koldere. Det kan og vil udløse problemer med fugt i de køligere rum. Det skyldes at selvom det ser fint ud i hovedrummet (stuen f.eks.) og man der har 15 garder og 60 % fugt på et givet tidspunkt, så vil der ofte være mindst 5 garder koldere i soverum. Bare denne lille sænkning a temperaturen vil udløse en stigning i den relative fugtighed til 80 procent. Så der vil være risiko for skimmeldannelse her".

 

Et godt solfangeranlæg fra SolarVenti kan ændre på det.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/announcement/view/132848/varmepumper_til_sommerhuse_er_ikke_nok?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework