I Szczecin i Polen hat 8 Østersølande og EU kommissionen underskrevet en aftale.

 

Med den polske energiforening som initiativtager har Polen, Tyskland, Danmark, Sverige ,Finland, Estland, Letland og Litauen med repræsentanter fra EU kommissionen underskrevet en historisk erklæring. Skriver Winddenmark online.

 

Der er godt nok off-shore vind ved både Sverige og Danmark og Tyskland Men resten af østersø området kunne godt bruge et et løft. Specielt hvis man vil nedbringe CO2 udledningerne. Da det grønne område anses som et kommende vækstområde tilpasser EU sig og satser store millionbeløb hvis enkelte lande følger med og skaber de nye store arbejdspladser.

 

De store mængder kul i Polen og atomkraft i flere af landene mod øst vil alt andet lige gøre elektriciteten fra vindkraft dyrere end dagens tilbud. Så der er ikke sket den store udbygning med vind her i øst.

Skal udledningen specielt fra kul reduceres over de næste 20 år , så skal der snart ske noget.

 

En masse papirprojekter ligger nu klar til at blive igangsat med EU penge. Spørgsmålet er så om de forskellige lande nu også vil lægge egen økonomi i projekterne.

 

Foreløbig har man på højt plan underskrevet en hensigtserklæring i Szczecin ( Stettin) og at udbygge møller på havet. Indenfor rammerne af "The Baltic Energy Marked Interconnection Plan High-level Group".

 

Se også:

https://winddenmark.dk/nyheder/danmark-med-til-kickstarte-vindenergi-oestersoeen

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework