El-nettet kan ikke følge med til de meget ambitiøse sol ekspansioner

.

Den store vækst på barmarks solcelleparker presser nu energinets kapacitet. Man har slet ikke fulgt med i udbygningen af højspændings nettet. Så nu må sol developere se sig om efter andre muligheder for at afsætte strømmen.

 

Da staten overtog højspændingsnettet glemte man tilsyneladende , at det koster mange penge af udvikle og vedligeholde infrastrukturen. Og gjorde man det så , så var det uden fremtidssikring.

F.eks. da man nedtog højspændingslinien fra Hurup til Struer på 2 gange 150 kilovolt. Og erstattede den med en kabelføring på 2 gange 150 kilovolt.

Der var ikke plads til nye møller eller solparker.

 

Er der overskud, så kan man flytte det til andre landsdele.

 

Fra Holstebro og sydpå har man klogeligt skiftet til 400 kilovolt, Så problemet er primært i Nordvestjylland, Har man først valgt kabel, så kan man ikke udskifte uden at grave op og lægge nyt.

Også selvom at fremtiden bliver både mere grøn og elektrisk.

 

Så andre forbrug , som dyppekogere i kraftvarmeværker, nye kabler til udlandet, brintproduktion og udvikling af syntetisk benzin udfra CO2 og H2.

 

Vindkraften belaster fortrinsvi hele døgnet. det gør solcelleparker ikke. Her er der tale om dagsproduktion specielt i middagstimerne, hvor forbruget just ikke er højest.

 

Så nu står vi med problemet . For staten har just ikke sat penge af til en fornyelse og en udbygning..

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework