Udbygningen af havvindmølleparkerne presser på for en ny elektrisk orden.

Når elproduktionen bliver højere end behovet, så overbelastes elnettet . Hidtil nu har man kunne enten lukke møllerne ned eller solgt overskuddet til vore nabolande, men det kan ikke fortsætte.

Med 400 MW på horns rev og 800 til 1000 MW fra en kommende Thor Havvindmøllepark , så vil der på mange tidspunkter på døgnet ske en overproduktion.

 

Som situationen er nu så har overproduktionen ikke kunne bruges på fjernvarmeværkerne simpelthen på grund af statens afgiftssystem, hvor der skal betales fuld afgift for noget der ellers ville have været "affald". Et overskud som man hele tiden måtte smide ud eller sælge for en slik til udlandet.

Først når man fjerner den infantile holdning til el-afgifter vil der kunne ske en virkelig grøn omstilling. Samtidig ville man kunne køre kontinuerligt med alle møller uanset produktionsstørrelse.

 

Med flere fjernvarmeværker med højspændings dyppekogere i Nordvestjylland ville man kunne afsætte al overproduktion som varme hele året. Og da man allerede har sådanne anlæg flere steder kunne overskudsproduktionen afsættes allerede i overmorgen.

Men man mener nok ikke så meget med grøn omstilling , som der udbasuneres.

 

Atomkraftværker i udlandet hælder hele kølevands portefølgen i lokale floder. Vi opfører os ligeså idiotisk med hensyn til overskudsproduktionen.

For der er mange timer hvert år ,hvor el-produktionen i blæst om natten simpelthen går til spilde.

 

Det bør den ikke gøre i fremtiden. Specielt når store mølleparker som Vesterhav Nord , Vesterhav Syd og en kommende Thor havvindmøllepark vil pumpe tusindvis af kWh timer ind på højspændingsnettet.

 

Hvorfor bygget store batterier, eller stoppe møllerne når det hele kunne varme husene op .

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework