Anvender man det offentlige net til transport af strøm , så skal der betales afgifter.

El-distributions selskaberne har i hvert deres område rettighed over elnettet. Du må således ikke levere elektricitet henover din matrikel til din nabo eller for den sags skyld til dig selv, hvis kablet skal krydse en matrikelgrænse.

 

Og da staten får både punktafgifter , told og moms , så vil en ændring af gældende praksis betyde store provenu tab. Dertil kommer distributions selskabernes nettariffer, der slet ikke matcher de herskende udgifter. Der er med andre ord masser at spare ved ikke at bruge nettet.

 

I fremtiden med opladning af el-biler , egen husstandsmøller, egen solcelle-energi banker og lignende. Så burde det ikke være muligt at blive pålagt afgifts vendettaen.

En grøn omstilling må derfor skulle følges op med helt nye regler. Specielt vindmøller i egen installation og solceller i engen installation ,må skulle finde nye veje.

 

Se også:

 

https://winddenmark.dk/nyheder/private-elnet-kan-blive-genvejen-til-elektrificering-samfundet

 

https://brintbranchen.dk/pressemeddelelse-private-elnet-kan-blive-genvejen-til-elektrificering-af-samfundet/

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/740788/private_elnet_kan_blive_genvejen_til_elektrificering_af_samfundet?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://www.danskfjernvarme.dk/nyheder/nyt-fra-dansk-fjernvarme/200922-private-elnet-kan-blive-genvejen-til-elektrificering-af-samfundet

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework