Halsnæs Kommune lukker Hundested Hallen p.g.a. risiko for sammenstyrtning.

Kommunen har fra 14. september valgt at lukke hallen efter en risikovurdering .Alle anlæg inden døre er afspærret. Efter det er konstateret at tagkonstruktionen er belastet med stor overvægt.

 

Overvægten kommer især efter forstærkning og montering af et solcelleanlæg for 10 år siden. Hvilket var almindeligt dengang. Da man med lidt ekstra lægter lagde solcellerne på et eksisterende tag. Og dengang vejede solpanelerne typisk meget mere.

 

Solceller er lavet af silicium wafers (skiver) indlagt og ofte indlimet eller anbragt mellem to lag glas. Og da glas vejer temmelig meget , så er det ikke ligegyldigt hvilken type og tykkelse fabrikanten har valgt. Det hele er så indrammet af en aluminium liste.

 

Noget kunne tyde på af Hundested Hallen i Halsnæs kommune har fået nogle af de godt tunge solpaneler . Og hvis afstanden mellem stålspær eller limtræsspær er for stor , så vil der med tiden komme sætninger. I landbrugs haller er afstanden 3 til 4½ meter. Der kan forstærkes med kortere afstand eller kraftigere materiale.

 

Har man brugt hele tagfladen mod syd til solpaneler vil vægten udover de normale eternitplader derfor være godt belastet. Solpaneler består typisk af 2 lag glas. Og dertil kommer at taget skal kunne bære en ordentligt lag sne i vinterperioden.

 

Så nu må man enten til at nedtage nogle eller alle solpanelerne eller understøtte taget. Og det er jo uheldigt med et kun 10 år gammelt anlæg. Solceller er effektive i 30 år , hvorefter de falder lidt i ydelse. Forventet levetid 40 år.

 

Se også:

 

https://presscloud.com/csp/vocast/message.csp?KEY=285108042629779

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12413885/solceller-tynger-tag-hal-lukket-efter-risiko-for-sammenstyrtning/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework