Soloceller , husstandsmøller og andre VE anlæg bruger energilagring.

En akkumulator på 88 Ah (ampere-timer) og 12 volt indeholder (88 x 12) = 1056 watt-timer

Eller 1,056 kilowatt. De brændes normalt hurtigt af i en bil-startmotor. Hvorfor bil-akkumulatorer er bedst til at afgive energien hurtigt. Ikke langsomt som fra et løbende forbrugs lager.

Men kan dog bruges.

 

Et solcelle anlæg samler mest energi midt på dagen. Ingenting om natten og nærmest ingenting om vinteren. Forbruget fra anlægget ligger morgen og mest aftenen. Hvorfor flere og flere får et energilager (akkumulatorer af en eller anden type) fremfor at sælge sin strøm til el-nettet. Ordningen med at bruge el-nettet som back-up energilager er jo afskaffet. Og afregningsprisen svarer ikke til investeringen.

 

Men har man en inverter, så kan man omdanne jævnstrøm fra et batteri(akkumulator) til vekselstrøm. Jævnstrøm hedder DC (direct current) og vekselstrøm AC.

Har man vekselstrøm kan man med en transformator hæve eller sænke volt til de passer med ens forbrug (lysnet 230 volt). Så en transformator i en inverter skal helst afgive 230 volt.

Kraft til f.eks. en vaskemaskine eller motor er 400 volt ( i gamle dage 380 volt). Så bruger man 3 faser og en nul.

 

Du bruger i gennemsnit 4000 kWh vekselstrøm i en familie eller ca. 11 kWh om dagen, dog mest om vinteren. Der skal altså mindst bruges 11 akkumulatorer til det daglige forbrug.

Så det er ikke en umulighed at opstille.

 

Akkumulatoren kan ikke aflades helt . Så det bliver nærmere 20 stk. hvis man bor på en øde ø.

 

Andre vil bruge en elbil til opladning som noget af det. En el- vandvarmer m.v.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework