Udviklingen af solcelleområder fortsætter tilsyneladende ukritisk.

Selvom solen ikke skinner om natten eller om vinteren investeres der fortsat i store anlæg.

De samme penge sat i vindmøller ville have givet et langt større afkast, men her spiller myndighedernes utroligt langsomme sagsbehandling nok ind.

For det tager ikke mange uger at få en tilladelse til at opstille hundrede af solcellepaneler, mod op til 8 års sagsbehandling at opstille vindmøller i ellers vindrigt og øde terræn.

 

Store selskaber står nu bag opstilling af solcelle anlæg i både øst vest og nord.. Man skal nok se interessen i den førte finanspolitik uden renter af indestående i banker og aktier.

Vindmølleanparter og solcelleanparter giver trods alt et mindre afkast.

Så hellere et mindre beløb end slet ingenting for sit engagement er nok holdningen. Og specielt nu hvor man får udgifter på indestående.

 

det er det danske udviklingsselskab GreenGo Energy , der har fundet penge til det nye store projekt i Brønderslev i Nordjylland. Som i følge kalkulationer vil kunne dække 0,8 procent af Danmarks årlige elforbrug eller forbruget hus 62.000 husstande.

 

Anlægget bliver opført af tyske Encavis AG , der har sikret sig ordrer på 500 MW i Dk.

Så der er ikke bare danske penge involveret men også udenlandske interesser. Idet Encavis AG også er med i finansieringen.

 

Anlægget i Brønderslev vil kunne yde 250 GWh årligt og samtidig opfylde kommunens CO2 forpligtelse. Og her gemmer sig nok en anden årsag til kommunens interesse for en hurtig sagsbehandling.

 

Se også.

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/737747/360_hektar_stottefrisol_pa_vej_i_nordjylland?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

 

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework