Kampen mod CO2 skal føres ikke bare med penge men også med aktiv handling.

Nicolai Wammen har sat 9,2 milliarder af til en grøn krigskasse , men glemmer at den grønne omstilling skal accelereres anderledes rabiat for at opnå resultater.

Da energikrisen ramte folks tegnebog i 1973 og iskolde vintre stod for døren , da var der ikke noget at vente på . der voksede kreativiteten overalt.

I dag taler vi om CO2 men venter på andre gør noget. Og vil støtte store tiltag i ord og med penge , men kommer der så noget ud af anstrengelserne ?

 

Kun en ny bølge af kreativitet vil kunne løse udfordringerne. Men de hæmmes nu af et utal af regler ,miljøkontrol og emsige offentlige veje. Hvor det tager år at få f.eks. tilladelse til at opstille vindmøller ,solparker m.v.

 

Ok vi har måske teknikken men ikke mulighederne. For det var via møllelaug at vindmøllerne gav vindmøllefabrikkerne omsætning. og Danmark en periodisk førerposition. Lige indtil Anders Fogh kom til magten .

Et sympatisk træk var at fjerne alle restriktioner også urimelige miljøvurderinger et par år. Ligesom det skattefrie år i slutningen af 1960erne fik udviklingen til at ske , her og nu.

 

I stedet rumler man med en CO2 afgift , selvom alle ved at det ikke ændrer noget på verdens CO2.

Bare tænk på CO2 udledningen fra cementfabrikkerne . det kan ikke løses. Og CO2 fra elværker og forbrændingsmotorer , det kan ikke løses.

Men at erstatte el fra kul med el fra vind og sol , det kan løses.

 

Idag findes der mange fritliggende huse der ønsker en husstandsmølle , men har fået nej fra alle mulige myndigheder. Giv dog området frit. Ligesom silobyggeri på landet.

Og brug elektriciteten i husstanden til varme.

 

Og lad landsbyernes fjernvarmeværker forsyne med vindkraft når det blæser.

Hvorfor arbejde med dyr akkumulation, når CO2 fra kul kan erstattes med CO2 fri enegi. ?

 

Det er kun et spørgsmål om viden og vilje.

 

Men nu er der så en krigskasse på 9,2 milliarder kroner. Som kun store selskaber vil kunne komme i nærheden af. Og de løser ingenting.

 

Lidt ligesom de europæiske atomkraftværker, der smider al kølevandet i floder og havbugter fremfor i lokal fjernvarme , svømmehaller og lignende. (Eller 70 procent af energien).

 

Se også:

 

https://miljoogklima.dk/nyheder/art7905821/Det-tynde-finanslovsforslag-er-blot-endnu-et-argument-for-en-bred-CO2-afgift

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework