Legionærsyge udvikles udfra bakterien legionella.

Spørgsmålet rejses tit og ofte i forbindelse med brug af solfangere om sommeren. Men i virkeligheden er problemet størst udenfor sommer perioden.

 

Legionelle vokser bedst i stillestående vand under 50 grader. Det vil sige i solfangerbeholdere hvor vandet periodevis ikke bruges. Og når man så komme weekenden efter , så står der en giftig suppe klar.

Bakterien vokser dårligt i koldt vand og i temperaturer over 50 grader. Så hvis tanken altid er varm f.eks. om sommeren så sker der sjældent noget. Vandet skal altså helst bruges løbende og ikke stå stille i solfangerlagertanken.

 

Så det vil specielt i sommerhuse være praktisk at udskifte vandet , når man ikke er der.Hvis ikke man holder tanken varm over 50 grader løbende.

 

Legionærsyge blev registreret hos fremmedlegionen i Sahara for mange år siden. Hvor soldater tog brusebad i inficeret vand.

 

Men se også:

 

https://ing.dk/artikel/spoerg-fagfolket-kan-jeg-faa-legionaersyge-min-bruser-kolonihaven-237388?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=ing_weekly

 

https://www.kruger.dk/brancher/ejendomme/legionellabekaempelse?gclid=CjwKCAjwj975BRBUEiwA4whRBy1HS_8p7MGvyJ254PPqlY70ABwUB2fULVHWDT2GBHJBSIxuukv78xoC0qsQAvD_BwE

 

https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-forskning/sygdomsleksikon/l/legionaersygdom

 

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/infektioner/sygdomme/bakteriesygdomme/legionella-legionaersygdom/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework