Store VE anlæg lægges i stigende grad ud til lokal debat.

Og som trold af æske springer der altid lokale modstandere frem og vil have projektet stoppet.

Tilsyneladende vil de samme mennesker heller ikke have elproduktion på brunkul ,stenkul eller atomkraft , så hvor er alternativet ?

Vil man afskaffe elværker ? Eller protesterer man udfra helt andre motiver !

 

Solceller og vindmøller er vores eneste vej til forureningsfri el produktion. I Norge er det vandkraft. I Sverige er det vandkraft og atomkraft. I Finland er det atomkraft. Og i Island er det geotermisk varme og vandkraft. Hvert land producerer efter deres muligheder.

Vi har bare ikke så store valg. Og det har politikerne tilsyneladende ikke forstået.

 

For hver gang man udlægger til "høring", så forsinkes og fordyres vores VE sol og VE vind løsninger. og ikke nok med det myndighederne har de sidste år opfundet jeg ved ikke hvor mange krav , som den enkelte mølle også skal opfylde.

 

Nu er det jo sådan , at vi ikke har hedebølge hele året. Ellers havde vi jo nok fundet en vej til at gemme varmen fra sommer til vinter. Faktisk har vi årligt noget der kaldes fyrings sæcon.

Og den periode tømmer de fleste husholdninger for penge til lys og varme.

Så derfor ville det være opportunt at producere sin VE el så billigt som muligt. Og det kan man jo ikke når VE projekter forsinkes år efter år af "maskinstormere".

 

I en fremtid med varmepumper ,el-varme og el-biler alle steder forventer man jo ikke at behovet for elektricitet vil falde. Så en grøn fremtid fordrer også , at elektricitet bliver produceret billigere.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework