Med nogle af Danmarks bedste vindressourcer takker Thy og Mors kommuner nu nej til Det lokale energiselskabs forslag til meget store energiinvesteringer.

På trods af stor interesse fra lokalbefolkningen bakker kommunerne nu ud af store muligheder for udvikling og omsætning. En lille gruppe "maskinstormere" har haft held til med støttet af Danmarks Naturfredningsdforening at skabe så meget bøv i hovedet på politikerne , at man her i et valgår åbenbart har fået kolde fødder.

 

Heldigvis er der andre kommuner i Nordvestjylland. Her har vi set at Thyborøn har forstået at udnytte Nissum Bredning bag Cheminova. Det giver en masse omsætning til erhvervslivet.

På samme måde kunne man udnytte kysten Vest for Thyholm. Møllerne står trods alt ikke ret meget end 30 år før nye ideer tager over.

Og i den mellemliggende tid får man en masse fordel ud af de store investeringer.

 

De første større vindmølle grupper blev opstillet i Oddesund Nord og Oddesund Syd. Men er allerede taget ned , så pladsen er faktisk fri.

Vil Struer markere sig og få del i Thy-Mors Enegis milliard store satsning , så har de muligheden som aldrig før. Hvor hele Nord Thyholm jo også hører under samme elværk.

 

Og det må være ligeså legalt at tjene penge (salg af strøm fra marken) på jorden med vindkraft som med korndyrkning. Lemvig satser p.t. stort med solcelleanlæg på flere hektar og en kystnær havvindmøllepark ( Vesterhav Nord).

Det er kun et spørgsmål om at se mulighederne. De kommer ikke igen.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/727743/nej_tak_til_milliard_kommuner_ma_afvise_elselskabs_investeringsplan

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/727743/nej_tak_til_milliard_kommuner_ma_afvise_elselskabs_investeringsplan?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework