Træerne vokser tilsyneladende ikke op i himlen. Nye penge følges af nye afgifter.

Afgifter på landmøller , nye som gamle, synes at være resultatet af den forhastede klimaaftale. Sammen med afgifter på transmissionssystemet for VE anlægs brug af elnettet.

Dertil kommer afgifter, der vil ramme cementindustrien , de store databanker og andre storforbrugere af strøm, men det vedrører ikke VE men derimod sender danske arbejdspladser ud af landet.

 

Hvis solcelle-ejere og husstandsmøller nu skal betale for brug af salg til lokalnet og køb fra lokalnet, samt brug af højspændingsnet endda med tilbagevirkende kraft , så vil vi se ikke en eksplosion af privat investering i VE men en stor stribe af afviklinger . Endda afviklinger af nyopsatte anlæg.

Og skal det være så vil de større aktører flytte anlæggene til udlandet. Lidt som vi ser det i dag, hvor mølleparker opkøbes og siden opgraderes med større møller. Men hvad sker der nu med de gamle møller ? "Det siges de kører videre på nye lokaliteter i udlandet".

Så tjener man penge på på den købte lokalitet og på de købte "nedtagne" anlæg.

 

Penge styrer tilsyneladende den grønne udvikling. Og store firmaer går udenom de nye krav. Vi kommer til at se at det bliver den almindelige forbruger der kommer til at betale , mens større CO2 brugere bliver kompenseret.

 

Dertil kommer at med flere afgifter stiger elprisen , men ikke nødvendigvis afregningsprisen.

Det er på tide man ser "folkeligt" på grøn omstilling og ikke med hang til alt andet.

Eneste modsvar kan kun blive stand alone systemer , his ikke det også saboteres.

 

Se også:

 

https://winddenmark.dk/nyheder/ny-tarifstruktur-er-samfundsmaessigt-problem

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework