Grønne løsninger kan hurtigt vende i takt med omlægning af punktskatter.

Når behovet for fyringsolie falder i takt med omlægning til varmepumper så falder statens provenu samtidig . Og med mindre solgt fyringsolie så følger også færre afgiftskroner. Der alt andet lige skal kompenseres med nye selvom man får afgifter på elektriciteten.

 

Så man må regne med at omlægning til varmepumper på en eller anden måde vil løbe ind i nye afgifter. Afgifter der ikke i øjeblikket er aktive , men som snart vil optræde i nye "energiforlig".

Det vil sige , at hvis du har et målbart forbrug af energi , så ligger man i fremtiden bag slipstrømmen af kommende punktafgifter.

 

Træ , træpiller og flis har længe været et område uden afgifter, som politikerne fra tid til anden har tænkt sig at belægge med afgifter. Da området samtidig er ret diffust fordi træ kan tilvejebringes udenom "leverandør kredse", har man været tilbageholdne med afgifter.

Men i takt med udfasning af oliefyr, brændefyr o.lign. så bliver der flere og flere i den grønne sårbare sektor. Og pludselig så er der ingen vej tilbage.

 

Omlægger man så vil det være klogt at beholde de gamle løsninger som alternativ back up i tilfælde af en "forligs" eksplosion på afgiftsområdet midt under fyrings sæsonen .

Det der er billigt i dag behøver ikke være det i fremtiden.

 

Så nettilsluttede solceller er målbare . Hvorimod stand alone solceller ikke er målbare.

Husstandsmøller , der sælger overskuddet , viser samtidig dit forbrug. Hvorimod stand alone batteri lade møller er svære at presse ind i et afgifts regneark.

Fremtidige VE anlæg skal ( da staten fattes penge) nok til at omlægges til "vekseldrift".

 

Vi har det lidt som under enevælden. Byernes adel lukrerer økonomisk på de livegne på landet.

Lidt ligesom i dag hvor staten tjener den valuta som svineeksporten tilvejebringer og byerne bruger pengene på rejser til Spanien og Grækenland.

Så længe der ikke bruges flere penge end man krasser ind fungerer velfædsstaten.

Men med et overforbrug og et stort minus som nu under coronakrisen kan alt tippe.

 

Det letteste ville være at pålægge VE-danmark afgifter for at "balancere" provenuet.

Så tænk på om du vil nettilsluttes eller blive afhængig af brændsels leverancer.

Det kan låse dig mindst 20 år frem.

 

Og det kommer nok farende lige om hjørnet.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework