Solparkudvikler Better Energy er løbet ind i et dilemma på Ærø.

Better Energy , der bygger solparker i både Danmark og Tyskland har fået en uriaspost på Ærø, hvor de som inviterede projektbyggere nu er kommet i klemme mellem lokale interesser.

 

For at imødegå forurening af grundvandet foreslår man etableret en 30 hektar stor solpark i området ovenover grundvandsudfordringerne. Men det falder tilsyneladende ikke i god jord hos forskellige lokale organisationer. Flere ønsker medejerskab af solpanel anlægget , men har åbenbart ikke penge eller knowhow til selv at etablere det.

 

Derudover ønsker man at få del i det mulige afkast.

Problemet er bare at Better Energy kun arbejder på kommercielle vilkår. Og derfor kun får den afregning som markedet tilgodeseer. Og derfor ikke er den "guldgrube" som mange forestiller sig.

Men de involverede ønsker samtidig økonomisk kompensation. Noget som private med længere fastpris tidligere har givet, men ikke investorer med svingende afregninger. Der kan gå i nul eller tæt derpå i længere perioder.

 

Så sommerhusejere, jordejer , Ærøboere står nu midt i vadestedet. Det inviterede projektfirma kan ikke ryste op med kompensation . Så en konflikt ligger nu lige under overfladen.

Better Energi har kun erfaring med kompensation ved anlæg på 100 hektar og derover. Og udtalt at der ikke er økonomi til kompensation på så små anlæg som 30 hektar.

 

Så det bliver næppe det sidste vi hører om det solpark projekt.

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/722279/solparkudvikler_om_anlaeg_pa_aero_det_er_endt_med_at_vaere_en_lidt_rodet_proces?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://byensejendom.dk/article/500000-kvm-solceller-paa-vej-til-ro-24888

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework